Abazi pozvao glavnog tužioca da hitno uhapsi Dejonu Mihalji

Haki Abazi.jpg
Izvor: Reporteri

Nezavisni poslanik u Skupštini Kosova Haki Abazi pozvao je glavnog državnog tužioca da uhapsi višeg zvaničnika albanskog Samoopredeljenja Dejonu Mihalji zbog njenih razgovora sa liderima opozicije.

"Možda ste i otišli ​​na odmor, ali hitno morate da dodelite zadatak da saslušate Dejonu Mihalji zbog teškog prekršaja koji je počinila. U pitanju je nacionalna bezbednost. Mihalji treba da bude uhapšena zbog toga što zna ko je zove telefonom i o čemu pričaju. U ovom slučaju reč je o liderima opozicionih partija", naveo je Abazi na Fejsbuku.

Kako dodaje, ako se dokaže da je počinila zločin, neka bude zatvorena, ali ne može da ucenjuje državu i ceo narod otvorenim izjavama da poseduje informacije prikupljene neovlašćeno prisluškivanjem.

"Nijedan građanin ne bi trebalo da bude toliko ranjiv i toliko ugrožen od autokratije koja sebi daje za pravo da postane sudija, tužilac, istražni policajac, detektiv i supersila nad ministrima. Šta će nam parlament u ovoj parlamentarnoj državi kad imamo ljude poput Dejone i Kurtija koji to sve rade", navodi.