Američka ambasada u Prištini potvrdila dolazak Palmera na Kosovo sledeće nedelje

Metju Palmer
Izvor: VOA

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu potvrdila je da će zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer boraviti u zvaničnoj poseti Kosovu sledeće nedelje, prenosi Reporteri.

Kako se navodi u pisanom odgovoru ambasade SAD za taj portal, Palmer će tokom posete Kosovu održati sastanke sa državnim zvaničnicima radi razgovora o bilateralnim odnosima.

"Palmer će sledeće nedelje boraviti u Prištini da bi se sastao sa vladinim zvaničnicima i razgovarao o našim bilateralnim odnosima. Što se tiče specijalnog predstavnika EU za pregovore Miroslava Lajčaka, obratite se kancelariji EU", kaže se u odgovoru američke ambasade u Prištini.

Prema saznanjima Reporterija, Kosovo će početkom sledeće nedelje posetiti i Miroslav Lajčak, a dolazak Palmera i Lajčaka se očekuje u nedelju, dok će sastanci biti održani u ponedeljak.

Očekuje se da će se ova nenajavljena poseta Palmera i Lajčaka Prištini dogoditi neposredno pre nastavka dijaloga između Kosova i Srbije, što se, iako nema zvaničnog datuma, sredinom juna.