Analitičari: Vlada Kosova bez jasnog programa, cilja i fokusa

Vlada Kosova.jpg
Izvor: Reporteri

Kosovskog premijera Aljbina Kurtija, smatraju analitičari, više interesuje da podeli opoziciju nego da izađe na izbore, piše Teve 1.

Kada je reč o pristupu opozicije izborima, analitičari komentarišu da je krenula u pogrešnom pravcu, jer je umesto napada i kritika da se ruši vlast kao i obično, počeo je unutrašnji rat između opozicije koja kritikuje jedni druge.

Prema rečima analitičara univerzitetskog profesora Rahmana Pačarizija, premijer Kosova Aljbin Kurti je suptilnom akcijom uspeo da energiju opozicije usmeri na unutrašnji rat.

Politički analitičar Dritero Arifi rekao je da opozicija, osim izjava na društvenim mrežama i konferencija za štampu, nije preduzela nijedan ozbiljniji potez da poljulja poziciju vlade.

„Reč neuspeh je veoma teška reč, ali možemo da kažemo da ima veoma slabu prolaznu ocenu, tako sam opisao Kurtijevu vladu, bez jasnog programa, bez cilja i fokusa, Nismo videli velike projekte i uveren sam da to nećemo videti do kraja ovog mandata, za koji je ostalo najviše šest meseci“, dodao je Arifi.