Bajrami: Kurti da smeni Nagavci ako i sledeće subote ne bude nastave u školama 

Hikmete Bajrami
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami izjavila je da je premijer Aljbin Kurti najodgovorniji za neuspeh plana ministarke prosvete Arberie Nagavci o nadokandi nastave subotom zbog štrajka u prosveti jer joj je dozvolio da se ismejava učenicima i njhovim roditeljima. 

Bajrami je na Fejsbuku navela da bi Kurti trebalo da smatra ministarku prosvete najodgovornijom što nema nastave subotom, po planu koji je donela. 

"Arberie Nagavci je odgovorna zašto je nadokanada nastave i ove subote propala. Glavna odgovornost je na Aljbinu Kurtiju koji dozvoljava ministarki da ismejava hiljade dece i porodica. Premijer bi trebalo da traži od ministra Nagavci da što pre postigne dogovor s roditeljima o nadoknadi izgubljenih časova zbog štrajka. Ako plan za nadoknadu časova ne uspe sledeće subote, onda ministarka prosvete treba odmah da odgovara i da bude smenjena", navela je Bajrami. 

Prema njenim rečima, vladajuća stranka je došla u Vladu da reši sva "nacionalna i međunarodna pitanja", ali je dovela do propadanja ekonomije, zdravstva i neuspeha u diplomatiji.