Đurđev: Džihadista Kurti se sprema za rat

Aleksandar Đurđev
Izvor: Srpska liga

Nakon što su KBS dobile pet turskih dronova "barjaktara", ali i još dodatnog oružja i oruđa od pojedinih zemalja članica NATO, jasno je da džihadista i terorista Aljbin Kurti ima za cilj da izvrši etničko čišćenje nad preostalim Srbima na Kosovu ali i da ga Turska koristi kao instrument za svoje neoosmanističke pretenzije na Balkanu, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev, prenosi Pink.

On je istakao da je ministar odbrane Miloš Vučević u pravu kada kaže “da je na delu transformacija KBS u vojsku Kosova”.

“Naše ministarstvo odbrane danonoćno radi i zahvaljujući njegovim pripadnicima mi odavno znamo ko i čime naoružava Kosovo. Svaki Kurtijev dron koji preleti administrativnu liniju proći će kao i ona dva jesenas koje je na narednu vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića naša vojska oborila. Isto tako proći će i oni dronovi i ostalo oružje i oruđe koji budu upotrebljeni protiv Srba na samoj teritoriji Kosova”, napomenuo je Đurđev.

Đurđev je uveren u snagu i moral srpske vojske i njene kapacitete da sačuva Srbe i druge građane Srbije na svakom pedlju njene teritorije.

“Ministar odbrane Miloš Vučević pokazao je da je čovek koji ne priča ishitreno i puno, ali zato reaguje munjevito i nepokolebljivo kada je to potrebno. Srbija je zemlja koja je sahranila dve velike imperije i koja se oduprla NATO agresiji 1999. godine. Svima je jasno da bi kosovska vojska za naše momke bila manje i od mačjeg kašlja ukoliko dođe do otvorenog sukoba”, zaključio je Đurđev.