General Mojsilović i ambasador Italije pri NATO o bezbednosnoj situaciji na Kosovu

General Mojsilović
Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas delegaciju Stalnog predstavništva Italije pri NATO koju je predvodio ambasador Marko Peronači.

Na sastanku u Generalštabu Vojske Srbije razgovarano je o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu  i saradnji Vojske Srbije i Kfora, sa težištem na angažovanju italijanskog kontingenta u sastavu Kfora. 

"U razgovoru je izražena obostrana posvećenost očuvanju mira i stabilnosti i ukazano na značaj kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji za uspešno preventivno delovanje i sprečavanje nastanka kriza na teritoriji južne srpske pokrajine", navodi se na sajtu Ministarstva odbrane Srbije.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je, govoreći o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu, koju je ocenio kao nestabilnu i nepredvidivu, istakao da se od Kfora, kao jedinog legitimnog bezbednosnog aktera na Kosovu, očekuje da prati stanje na terenu i bude prvi u lancu odgovora na svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti srpskog stanovništva i našeg kulturno-istorijskog i verskog nasleđa.

General Mojsilović je podsetio na niz jednostranih i provokativnih poteza koje preduzimaj Priština i ocenio da su takvi postupci u suprotnosti sa naporima koje Srbija ulaže radi smirivanja situacije na terenu.