Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

Savet Evrope
Izvor: Kosovo Online

Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog prava i protivreče svim evropskim principima o jednakosti i poštovanju manjina, prenosi grčki list "Helas džurnal".

Prema pisanju profesora na Demokritovom univerzitetu u Trakiji Jorgosa Pavlosa za taj list, ako za mesec dana Komitet ministara SE podrži predlog Dore Bakojani za integraciju Kosova u SE, "grčki ministar spoljnih poslova će suštinski postaviti spomenik širom Grčke i dati zeleno svetlo za kosovizaciju cele zemlje, a ne samo regionalne Grčke".

"U suštini, ako grčki političari ne razumeju zločin koji čine predajući srpski narod apetitima albanskih zagovornika Kosova, oni će biti odgovorni za zločin, ne samo protiv srpskog,već i grčkog naroda", zaključuje grčki profesor.

"Bojim se da će tzv. Kosovo biti prva nepriznata država koja će na ministarskom nivou postati članica Saveta Evrope", predviđa Pavlos.

On je ocenio da će vlada grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa podrškom predlogu Grkinje Bakojani predati grčki i srpski narod "savremenim varvarima Turcima i Albancima, iza kojih stoje neonacisti sa Zapada koji pokušavaju da izazovu treći svetski rat protiv čovečanstva i kulture".

On tvrdi da zemlje Zapada žele da podele i kontrolišu "pravoslavni Istok", a da je primanje Kosova u SE nastavak takve politike, prema kojoj pravoslavni narodi Srbije, Grčke, Bugarske, Rumunije i Moldavije "nikad ne bi smeli da formiraju pravoslavni balkanski savez".

"Zapad prihvata, planira i promoviše islamizaciju i poturčenje Balkana... kako bi s jedne strane isključio Rusiju iz Sredozemlja, a s druge strane poništio razvoj pravoslavnog Balkana", napisao je Pavlos za Helas džurnal.

Glasovima grčkih poslanika PSSE za izveštaj Bakojani koji se preporučuje prijem Kosova u SE, Grčka je "izabrala da obezglavi progonjenu srpsku zajednicu" pomažući nepriznatu albansku državu Kosova "koja očigledno čini genocid nad istorijskim narodom Kosova".

Ko ne razume da su Kipar, Trakija i Istočni Egej "sledeće Kosovo", rekao je Pavlos, taj ne zna istoriju.

"Ali onaj, ili ona, koja je politička ličnost, je u suštini najbolji agent zapadnog kolonijalizma jer u svim slučajevima, od Kipra do Kosova, sledi ista strategija - jačanje muslimanskih manjina koje će kasnije, uz pomoć Zapada, proterati istorijske narode", piše Pavlos.

On je ocenio da "danas u Evropi proživljavamo eru krstaških ratova" i da nacizam u Evropi nije završen Nirnberškim suđenjima, već da se "Nemačka, uz pomoć Engleske, Francuske i SAD, danas sveti Balkanu, Grčkoj i Rusiji za istorijske borbe srpskog, ruskog i grčkog naroda protiv nacističkog Rajha".

Pavlos je zaključio da će "rešenje istočnog pitanja doći od naroda, a ne od pristalica Zapada, što znači saradnju i samoorganizovanje pravoslavnih naroda Balkana sa ciljem ujedinjenog Balkana".