Haljiti: Za situaciju na severu nije kriva samo Srbija, već i nezrelost Kurtijeve vlade

Džavit Haljiti
Izvor: Lajmi

Poslanik DPK Džavit Haljiti ocenio je da nije samo Srbija kriva za situaciju nastalu na severu Kosova, već i nezrelost vlade kosovskog premijera Aljbina Kurtija, koja je, kako je rekao, iako upozoravana, ušla u političku avanturu, prenosi Gazeta Blic.

Haljiti je izjavio da je vlada Kosova krenula u političku avanturu, iako je bilo upozorenja da se tako nešto ne čini.

„Ne volim političare koji nemaju hrabrosti da donose odluke kada imaju zakonska i ustavna ovlašćenja. Situaciju na severu stvorila je neodgovornost predsednika Srbije, zamke koje su sprovele tajne službe Srbije, ali i politička nezrelost Vlade Kosova, koja je, iako je upozoravana, ušla u političku avanturu i posledice su događaji koji su se dešavali na severu do sankcija koje je uvela EU“, kaže Haljiti.

Govoreći o administrativnom uputstvu, Haljiti ističe da se njime "kažnjava Kosovo" i upozorava da će vladajuća partija pokušati da takvu praksu uvede u opštine u kojima je izgubila izbore.

„Sada mi se čini da je organizovanje potpisivanja peticije još jedan korak koji će kazniti Kosovo, jer se još ne zna da li će građani Srbije na severu potpisati takvu peticiju. Mislim da Vlada treba da razgovara sa predstavnicima građana kako bi izbori bili inkluzivni i prihvatljivi za sve stranke“, rekao je Haljiti.