Konjufca: Apliciranje za prijem u Savet Evrope rezultat rada i prethodnih vlada

Gljauk Konjufca
Izvor: Reporteri

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca poručio je da je apliciranje Kosova za prijem u Savet Evrope rezultat rada i prethodnih Vlada i da neće da pravi političku razliku, prenosi Reporteri.

On je ponovio da je sukob u Ukraijini stvorio povoljnu situaciju.

"Radili smo vredno i kada smo bili u opoziciji. Sećam se da je nekada bilo negativno raspoloženje i da su nam države članice sugerisale da se ne apliciramo iako smo imali dve trećine glasova“, izjavio je Konjufca za RTK.

Ipak, kako navodi, došlo je do promena na Kosovu, ali i u međunarodnoj areni. Konjufca je komentarisao i mogućnosti preispitivanja sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom.

"To je proces koji moramo da budemo oprezni i da to radimo polako i bez tenzija i da bismo zaštitili interes Kosova. Državne komisije bi treba da se sastanu i preispitaju. Koja je ispravna linija i gde će kamenje biti postavljeno, biće potrebno vreme“, rekao je on.

Konjufca je takođe najavio da će da posetiti svog partijskog kolegu Redžepa Seljimija u Hagu i da će tada zatražiti sastanak i sa ostalim kosovskim pritvorenicima.