Kosovska policija pokušala da uruči poziv za saslušanje liderima Srpske liste

01
Izvor: Kosovo Online

Pripadnici kosovskog odeljenja za teška krivična dela pokušali su da uruče poziv za saslušanje predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, potpredsedniku Igoru Simiću i članu Predsedništva Slavku Simiću u svojstvu osumnjičenih lica, prenose Večernje novosti.

Imena predstavnika Srpske liste dodata su na ranije objavljeni spisak od 72 lica srpske nacionalnosti koje Priština tereti za "napad na ustavni poredak Kosova" zbog protesta Srba na jednostrane poteze Prištine.

Rakić je o tom spisku izvestio javnost još u aprilu, i tada je istakao da je u pitanju politički i etnički motivisan progon Srba, i da su naši sunarodnici unapred osuđeni.

"Zato niko od naših građana, privrednika, političkih predstavnika ne treba da primi ovaj poziv, niti da se na njega odazove. Koliko je perfidna igra Prištine vidi se kroz nameru da se među nama unese razdor. Spisak im nije konačan pa ih pozivam da na taj spisak stave i mene, Igora, Slavka, Milovića, jer smo i mi bili na tim protestima sa svojim narodom i uvek ćemo biti", rekao je Rakić na konferenciji za medije 24. aprila.