Kurti nastavlja napad na Fejsbuku na tužioca Bljerima Isufaja

Aljbin Kurti
Izvor: Kosovo Online

Kosovski premijer Aljbin Kurti nastavio je na Fejsbuku napade na tužioca Bljerima Isufaja, čiju je uredbu kao glavnog tužioca predsednica Kosova suspendovala pre nekoliko meseci, piše Reporteri. 

U svom postu na Fejsbuku, Kurti je ponovio da tužilac Isufaj nije dobio ni jedan slučaj na sudu i dodao kako on želi da postane glavni tužilac, uprkos predsednici i premijeru.

„Reč je o tužiocu, koji je poznat na našoj javnoj sceni, koji je slučaj ubistva bivšeg šefa AKP Dina Asanajta kategorisao kao samoubistvo, dok je slučaj samoubistva bivšeg direktora informativne službe kod premijera Hamdija Sope prekvalifikovao u ubistvo. A ujedno se radi o tužiocu koji nikada nije dobio spor na sudu. I upravo ovaj tužilac želi da postane glavni tužilac, protivno volji predsednic, predsednika kosovskog parlamenta i premijera. To je velika sramota za čoveka koji, uprkos vrhu vlasti, uprkos gorkom iskustvu koje cela zemlja ima sa njim, želi da postane glavni tužilac“, istakao je Kurti.

U drugoj poruci on se obratio zameniku predsednika DSK-a, Hikmetu Bajramiju, koji je rekao da u zemlji u kojoj vlada preuzima pravosudni sistem, demokratija se tu završava.

Kurti je na Fejsbuku rekao da je zamenik Bajrami „rekao da bi Bljerim Isufaj želeo da postane glavni tužilac, došao sa dosijeom Nagipa Krasnićija meni kao premijeru da bismo mogli da se dogovorimo“.

 „Veoma se zahvaljujem poslaniku Hikmeteu Bajramiju što je pokazao kako su to radili. Rekao je da bi Isufaj želeo da postane glavni tužilac i da je došao kod mene sa dosijeom Nagipa Krasnićija kao premijera da bismo se cenjkali, ali on zna da se ja ne cenjkam, zato je došao kod vas. On vam je tako došao, zato što znate kako se završava mesto glavnog tužioca, nije došao kod mene“, naveo je Kurti.