Kurtiju četiri meseca kao četiri godine

Aljbin Kurti
Izvor: Klan Kosova

Kosovski premijer Aljbin Kurti razgovarao je danas u Gradskom parku u Prištini sa građanima Kosova iz dijaspore o dostignućima i izazovima koji su pred vladom, prenosi TV Kljan Kosova.

U obraćanju Kurti je napravio lapsus rekavši, da je od izbora prošlo četiri godine.

"Kao Vlada Kosova navršili smo četiri godine", rekao je on i ispravio se, dodavši "meseci".

Istakao je da je Vlada tokom četiri meseca dokazala da je na Кosovu moguće raditi drugačije i bolje.

"Tokom ova četiri meseca dokazali smo da je na Кosovu zaista moguće, drugačije i mnogo bolje u svakom pogledu. U borbi protiv korupcije i kriminala manje-više. Srećan sam što je Кosovo u ekonomskom smislu napredovalo. Na primer, kosovska carina je u prvih pet meseci ove godine premašila 500 miliona evra prihoda, 28 odsto više nego prošle godine. Izvoz je povećan za 66 odsto, promet u privredi za 15 odsto, očekujte "kosovski budžet" u iznosu od 2,5 milijarde, koji će dobrim upravljanjem vlade omogućiti da godinu završimo sa najmanje 7,9 odsto bruto domaćeg proizvoda", rekao je Kurti.

Premijer je govorio i o prodaji obveznica u dijaspori koja je započela danas.

"Već imamo posebne ponude za obveznice dijaspore u ukupnoj vrednosti od oko milion evra, što nije loše za prvi dan. U narednim nedeljama nastavićemo sa suzbijanjem pandemije Kovida-19, vakcinama i uz poštovanje mera koje su na snazi, kako ne bismo ugrozili javno zdravlje", rekao je Kurti.

Istakao je da će se kabinet premijera baviti ekonomskom i socijalnom krizom i "raditi danonoćno za dobrobit građana".