Кusari-Ljilja na srpskom jeziku iznela optužbe protiv srpskih poslanika koji su napustili Skupštinu

Mimoza Kusari-Ljilja
Izvor: Reporteri

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimoza Кusari-Ljilja na današnjoj sednici Skupštine obratila se na srpskom jeziku i rekla da srpski predstavnici koji su do sada bili u Skupštini nisu ni minimalno zastupali interese Srba koji žive na Кosovu, prenosi Reporteri.

Кusari-Ljilja je rekla da je Kosovo posvećeno garantovanju prava svih građana koji žive na Kosovu.

"Zajedno prolazimo kroz period povećane dinamike političkih dešavanja. Srpski poslanici, čak i kada su bili ovde, nisu ni minimalno zastupali interese Srba sa Кosova. Vi koji živite u opštinama na severu, u ovim teškim danima za vas, treba da znate da naša država garantuje prava svima. Srbi su bili i jesu zavisni od nelegalnih interesa i struktura koje se nalaze na severu. Oni treba da znaju da ni u ovom parlamentu ni u Vladi srpski predstavnici nikada nisu bili zapostavljeni", istakla je Kusari-Ljilja.

Ona je rekla i da Albanci u "preševskoj dolini" treba da imaju ista prava kao i Srbi na Kosovu.

"Danas ste pod sistematskim pritiskom i Vučićevim nasiljem. Ustanite, verujte u pravdu, svi zločinci će se suočiti sa pravdom i uskoro će ova Skupština imati vaše predstavnike koji moraju biti podržani", rekla je Кusari-Ljilja na sednici Skupštine.