Lajčak: Nadali se boljem ishodu dijaloga, o situaciji na Kosovu sa američkim i evropskim partnerima

Miroslav Lajčak
Izvor: Kosovo Online

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak istakao je da se nadao boljem ishodu dijaloga u Briselu i naveo da će situacija na Kosovu biti predmet predstojećih strateških razgovora našim američkim i evropskim partnerima.

Sumirajući prethodnu sedmicu, Lajčak je na Fejsbuku naveo da su se u Briselu nadali boljem ishodu sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u okviru dijaloga na visokom nivou.

"Stanje u dijalogu, sa napetom situacijom na severu Kosova, biće predmet predstojećih strateških razgovora sa našim američkim i evropskim partnerima kako bismo odredili naše naredne korake“, napisao je on.

Podsetivši da se nakon sastanka na visokom nivou, obratio ambasadorima država članica EU u Briselu, izrazio je zahvalnost na njihovom interesovanju za dijalog i na snažnoj podršci.

Dodao je da se sastao i sa direktorom za politička pitanja i spoljne odnose Saveta Evrope Miroslavom Papom, kojeg je, takođe, informisao o dijalogu.

"Cenim zanimljivu diskusiju  o dešavanjima u Savetu Evrope i potvrdu naše kontinuirane saradnje u promovisanju evropskih standarda na Zapadnom Balkanu", zaključio je Lajčak.