Ljimaj: Bez Tačija, Veseljija, Krasnićija i Seljimija ne bi bilo OVK

Fatmir Ljimaj
Izvor: Reporteri

Predsednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj je govoreći o optužnici Specijalnog suda protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija i drugih rekao je da oni ne predstavljaju sebe već događaje iz 1998-1999. godine, prenosi Reporteri.

Ljimaj je naglasio da bez Tačija, Veseljija, Krasnićija i Seljimija ne bi bilo OVK.

„Ne zaboravite kada razgovarate o tim ljudima, Tači i Krasnići su u Hagu, ne zbog svog političkog predstavljanja, već zbog događaja iz 1998. i 1999. Nepravedno je i licemerno suditi tim ljudima prema njihovom ponašanju u politici u posleratnim godinama. Bez njih ne bi bilo OVK, bez OVK ne bi bilo slobode“, rekao je Ljimaj u emisiji „Debata“ na RTK, odgovarajući na pitanje šta misli o svima onima koji ’haraju’ od hapšenja Specijalnog suda, navodi Reporteri.

Govoreći o posleratnim ubistvima, Ljimaj je rekao da se niko ne može pozvati na OVK posle 12. juna.

„Svi su odgovorni za pojedinačne akcije posle 12. juna i niko ne može biti pozvan u ime OVK za akcije preduzete posle 12. juna“, rekao je Ljimaj.

Ja
01. Decembar 2020.
Ima ih vise svi su oni ubice svi su ubijali iz ovk i oni iz albanije sve su te ubice nisu oni normalni sto necete da priznate mnogo ste naroda mucili organe ste vadili oci zaklali ljude ko zivotinje i sad se pravite ko da to nije bilo malo to je monstruzno ubistvo muceno i silom ste te neivne duse oduzeli krali ljude po ulicama maltretirali decu po skolama nikad nisu imali mira od vas i do danas narod nesme da se brani narod tamo pati svi su sa ovk krivi ima i iz uck zar nije to isto to su illegalne vase albanske teroristicke vojske zasto ne priznate da ste najgore ubice!!!!
Ja
01. Decembar 2020.
To je vasa albanska zamisljena vojska sto nikad nije ni postojala i nikad nije bila priznata to je monstruzna vojska albanska sad svi znamo da nije istina sve ste to pranirali zajedno sa albanijom !!!!!
Ja
01. Decembar 2020.
Dosta je tih vasih lazi vi ste teroristi narod sto nema nista dobro u sebi vidise vase lazi nepravde sto godinama naroda mucite nemoj da se pravite da nista niste znali sve znate necete da priznate nepriznate vase velike lazi !!!!