Mustafa: Osmani je 100 odsto u službi Pokreta Samoopredeljenje

Isa Mustafa
Izvor: lajmi.net

Bivši predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa, oštro je kritikovao predsednicu Vjosu Osmani, navodeći da ona 100 odsto služi vladajućoj stranci, Pokretu Samoopredeljenje, prenosi Reporteri.

"Očekivao sam da će nakon izbora za predsednika odustati od političkih zameranja i veoma oštrog političkog diskursa, što nije učinila. To pokazuje da ona nije pokazala nikakvu volju da svoju ulogu usmeri da Ustav bude aproksimativni, ujedinjujući političke subjekte, ali i građane. Uglavnom ili 100 odsto je u službi Samoopredeljenja", rekao je Mustafa.

On je istakao da je DSK na dobrom putu.

"DSK će nastaviti i imati važnu ulogu na Kosov. Ne mogu da kažem da postoji diferencijacija, ali mislim da je sve ovo prevaziđeno, jer niko ne može poreći ulogu Agima Veljiua u DSK i podružnici Podujevo. Skender Hiseni je takođe od vremena Ibrahima Rugove naovamo bio u svim fazama jedan od bitnih faktora koji je dao svoj doprinos. Ljudi imaju svoje mesto, nije posao stavljati ih na listu ili ne, jer imaju poštovanje građana i članstva DSK", rekao je Mustafa.