Orlić: Srbija 1999. godine naučila da nema univerzalne pravde

Vladimir Orlić
Izvor: Narodna skupština Srbije

Predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je danas sa poslanikom Evropskog parlamenta Žan-Linom Mari Fransoa Lakapelom i istakao da je Srbija 1999. godine naučila lekciju da nema univerzalne pravde i da svetom vladaju interesi, ali da se, bez obzira na sve, Kosova nikada neće odreći.

Kako se navodi u saopštenju Narodne skupštine, Orlić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa istinskim prijateljem srpskog naroda, čemu svedoči i činjenica da se njegova poseta Beogradu realizuje upravo na dan obeležavanja godišnjice zločinačke agresije na našu zemlju.

Predsednik skupštine zahvalio je poslaniku EP na razumevanju koje pokazuje za stavove Srbije, kao i na iskazanom pijetetu prema nevino stradalim žrtvama bombardovanja 1999. godine.

"Mi smo dobro naučili lekciju: univerzalne pravde i prava na ovom svetu nema, ili barem ne za sve, u ovakvom svetu - vladaju interesi. Zato i mi danas vodimo isključivo suverenu, samostalnu politiku, zasnovanu na zaštiti naših vitalnih državnih i nacionalnih interesa. Mi dosledno poštujemo principe međunarodnog prava, čak i kada nam se čini da smo u tome jedini, glasno govorimo o svojim žrtvama i svojim herojima. Srbija je danas država sa integritetom koja poštuje sebe i svoje", rekao je Orlić.

Predsednik parlamenta je Istakao da Srbija nikada neće priznati Kosovo, niti pristati na njegovo članstvo u UN, kao što neće dozvoliti ni izolaciju zemlje i ponavljanje stradanja iz 90-tih.

"Sačuvaćemo mir, kao i mogućnosti da nastavimo da dalje razvijamo i jačamo našu zemlju. Za to se borimo u dijalogu koji vodi predsednik Republike Aleksandar Vučić, i to čini sa veštinom koju otvoreno pozdravljaju i svetski mediji", kazao je Orlić.