Osmani: NATO bombe značile nadu i slobodu

Vjosa Osmani
Izvor: Ekonomia onlajn

Doskorašnja predsednica kosovske skupštine Vjosa Osmani poručila je, povodom 22 godine od NATO bombardovanja SRJ, da je 24. mart 1999. godine označio veliku prekretnicu u sudbini Albanaca na Kosovu i da im je taj dan "vratio nadu u slobodu“.

Osmani je u postu na Fejsbuku napisala da su, na današnji dan pre 22 godine "NATO bombe bile usmerene na ciljeve srpske vojske i policije, označavajući tako nadu u slobodu“.

"Kada je srpska vlada imala za cilj da istrebi Albance na Kosovu, SAD, Velika Britanija, države članice EU i NATO alijansa odlučile su da tako nešto spreče ukidanjem genocidnog režima u Srbiji. Danas i zauvek, beskrajno smo zahvalni svim ženama i muškarcima NATO mirovnih snaga. Danas i zauvek zahvalni smo svima koji su se svrstali na pravu stranu istorije. Bez vašeg doprinosa sloboda za nas bila bi nemoguća“, napisala je Osmani.

Ona je dodala da je od tog dana Kosovo prošlo dugačak put, ali i da je ostalo još mnogo posla da se uradi.

"Naša zemlja, naše voljeno Kosovo, jača se uz podršku naših prijatelja. Mnogo posla treba da se uradi, ali odlučni smo u napornom radu i zaštiti svoje slobode po svaku cenu“, zaključila je Osmani.

Tre
24. Mart 2021.
Bravo Vjosa Osmani