Osmani: Srbija se umešala u izborni proces, Kosovo ispunilo sve obaveze

Vjosa Osmani
Izvor: Facebook/ Vladina Komisija za žrtve nasilja

Predsednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je nakon zatvaranja birališta na severu Kosova i kazala da referendum nije uspeo zbog pritisaka iz Beograda koje je vršila Srpska lista. Dodala je da je Kosovo ispunilo sve uslove koje zahteva EU i zatražila ukidanje mera.

“Nažalost, to se uglavnom dogodilo zbog pritisaka iz Beograda koje je vršila Srpska lista i nelegalnih kriminalnih struktura. Srbija se ponovo nezakonito umešala u izborni proces druge zemlje. Vučić je još jednom prekršio reč koju je dao međunarodnim partnerima”, napisala je Osmani na Fejsbuku.

Ona je dodala da je Kosovo "dokazalo razboritost, organizovanost i puno poštovanje zakona i ustava, nudeći svim zajednicama, bez razlike, mogućnost da same izaberu koga žele da predstavljaju".

"Zahvaljujem se Centralnoj izbornoj komisiji, našim bezbednosnim institucijama, kao i našim partnerima na radu, posvećenosti i saradnji”, dodala je ona.

Prema rečima predsednika, organizacijom današnjeg procesa Kosovo je ispunilo sve uslove koje zahteva EU. Ona je dodala da nepravedne mere prema Kosovu treba odmah ukloniti.