Osmani traži otkrivanje i kažnjavanje ubica devojke iz Uroševca

Vjosa Osmani
Izvor: kk.rks-gov.net

Kosovska predsednica Vjosa Osmani poručila je da danas, povodom ubistva osamnaestogodišnje devojčice u Uroševcu, da samo pravda i kazna za one koji počine ovakve strašne zločine nad ženama i devojčicama mogu promeniti tužnu situaciju nejednakosti sa kojom se danas suočava Кosovo.

Osmani je na Fejsbuku poručila da odgovorne institucije moraju da rade svoj posao neprestano sve dok počinioci takvih dela ne budu iza rešetaka.

"Ne možemo da ćutimo niti da nastavimo da dopuštamo da se ti slučajevi tretiraju kao porodična pitanja. Svedoci smo ubistva koja su posledica izbegavanja zakona od strane počinilaca, pa se ova situacija mora okončati. Кao predsednik zemlje, pozivam svakog građanina na saradnju sa agencijama za sprovođenje zakona u pronalaženju ubice devojke iz Uroševca. Pozivam sve odgovorne institucije da rade naporno i bez prekida, sve dok počinioci takvih dela ne budu iza rešetaka”, napisala je Osmani.

Prema njenim rečima, nasilje nad devojkama i ženama ugrožava mir za sve i opšte blagostanje, ali kosovsko društvo mora biti postojano i odlučno da ukloni sve oblike diskriminacije i nasilja nad devojkama i ženama.

Ona je uz izraze saučešća porodici ubijene devojke naglasila da se duguje pravda “svakoj devojci i ženi koja je doživela nasilje od onih koji im oduzimaju živote i beže od odgovornosti”.

grk
23. Avgust 2021.
Samo se oglasavate kada se dese incidenti i znate samo da kritikujete i nista vise.Trebate raduti na preventivi da ne dodhe do nasilja i napada na neduzne gradjane.Institucije su titalno zakazale zato se i dogadjaju ovakvi slucajevi.Treba se raditi vise navterenu a ne pricati iz kancelarija.