Osmani: Uspostavljenjem diplomatskih odnosa, Kosovo i BiH povećali bi saradnju u svim oblastima

Komšić, Osmani i Bećirović
Izvor: Facebook/ Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na današnjem Samitu Brdo-Brioni u Skoplju ocenila da bi uspostavljanjem diplomatskih odnosa BiH i Kosova bila povećana mogućnosti produbljivanja bilateralne saradnje u svim oblastima.

Osmani se u Skoplju sastala sa članovima Predsedništva BiH, Željkom Komšićem i Denisom Bećirovićem.

Kako je navela na svom Fejsbuk profilu, na sastanku je između ostalog razgovarano i o ratifikaciji sporazuma Berlinskog procesa od strane Parlamenta BiH, obavezi koja nastaje od potpisivanja sporazuma u novembru prošle godine.

Osmani je naglasila da je ratifikacija sporazuma od strane vlasti BiH, pored obaveze i neophodnost koja će pomoći slobodnom kretanju građana koja bi doprinela povećanju komunikacije i razmene između dva naroda.

“Skupština Kosova i četiri države regiona ratifikovali su sporazume Berlinskog procesa, od kojih je jedan potez obezbeđen samo lične karte sa Bosnom i Hercegovinom, pa je na redu da i BiH uradi isto”, rekla je Osmani.

Osmani je naglasila da bi ostvarenje zajedničke vizije, da budu deo evroatlantske porodice doprinelo miru, stabilnosti i dugoročnom prosperitetu regiona.