Pajaziti: Kurtijeva vlada svakodnevno nanosi štetu Kosovu

DPK.jpg
Izvor: Gazeta Express

Član DPK Zenun Pajaziti kaže da je svaki dan rada Vlade Aljbina Kurtija štetan za Kosovo nakon svih afera i narušenih odnosa sa međunarodnim saveznicima, prenosi Teve1.

“Mislim da ova vlada nanosi štetu Kosovu svaki dan. Smatramo da izbori treba da se održe što pre. Sigurni smo da su građani sada svesni, i da će svaka druga opcija, osim promene vlasti, biti štetna”, kaže Pajaziti.

Priznaje da trenutno opozicija nema dovoljnu većinu za rušenje Vlade, ali poziva na raspuštanje Skupštine ili ostavku Kurtija.

“Prvo, nemojte očekivati ​​da će DPK sa dugogodišnjim iskustvom i jasnim političkim i demokratskim orijentacijama, pokušati da ruši vlast silom. Mi nemamo takve afinitete. S druge strane, nemamo dovoljan broj poslanika, ali pozivamo Kurtija da prizna da ne može da upravlja državom i da što pre izađe na izbore. Molimo sve aktere koji imaju priliku da pomognu u kreiranju prevremenih izbora, da to učine", navodi Pajaziti.

Prema njegovim rečima,Kosovo je blokirano iznutra i izolovano na međunarodnom planu.

On kritikuje većinu u Skupštini zbog bahatog ponašanja prema opoziciji, i dodaje da se oni kao stranka nikada tako neće ponašati.

Pajaziti dodaje da je zbog odluka koje je Kurti doveo po pitanju severa, kosovsko društvo na gubitku.

“Ova vlast je orijentisala zemlju samo na političke probleme na severu. Vidite ko je ovde gubitnik, to je kosovsko društvo i građani Kosova. Postojao je zahtev međunarodnih partnera, SAD i EU, da Kurti ne preduzima mere za registarske tablice. Posledice su i dalje prisutne, a nakon što su Srbi napustili institucije. On je organizovao izbore koji nisu regularni i sada pristaje da se ponovo organizuju novi. Ali šteta nije samo materijalna, već politički nenadoknadiva”, zaključuje Pajaziti.