Petković sa vlasnicima opljačkanih prodavnica iz Velike Hoče: Uvek ćete imati podršku Kancelarije za KiM

Petar Petković sa Srbima iz Velike Hoče
Izvor: Facebook

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa vlasnicima opljačkanih prodavnica u Velikoj Hoči koji su izneli svoju opravdanu zabrinutost za egzistenciju i bezbednost svoje porodice i svojih komšija.

Petković je na Fejsbuku napisao da je razgovarao danas sa Bojanom Pavlovićem i Miroslavom Lukićem kojima su pre tri dana ponovo opljačkane prodavnice u Velikoj Hoči. Isti scenario, podseća on, dogodio se i pre dva meseca, a počinioci nisu pronađeni.

“Opljačkani su na prepreden i podmukao način, a iako postoje i video zapisi počinilaca i dokazi na terenu, to za Kosovsku policiju nije dovoljno da bi odgovorni bili procesuirani. Oni su mi izneli svoju opravdanu zabrinutost za egzistenciju i bezbednost svoje porodice i svojih komšija jer se suočavaju sa različitim provokacijama i pretnjama u svojoj sredini”, kaže Petković.

Dodaje da su posebno ogorčeni i revoltirani na predstavnike međunarodne zajednice jer oni kojima je poveren zadatak da o njima brinu, ni prošli put, a ni sada nisu reagovali adekvatno.

“Mi ćemo se kao Kancelarija obratiti svim relevantnim međunarodnim misijama koje deluju na prostoru Kosova i Metohije i zahtevati da povećaju svoje angažovanje i na ovom i na svim drugim slučajevima čije su mete Srbi, posebno južno od Ibra. Dogovorili smo se i na koje sve načine možemo da pomognemo da povećaju bezbednost svojih objekata. Bojanu i Miroslavu sam preneo da nisu sami i da će i u ovoj, ali i drugim nedaćama imati moju i podršku Kancelarije za KiM gde god je to moguće”, zaključio je Petković.