Petković: Zločini Albanaca se relativizuju pred godišnjicu pogroma

Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je sudska odluka po kojoj je u kućni pritvor pušten Azem Kurtaj, koji je na Badnji dan ranio srpskog dečaka i mladića, korak ka njegovom osobađanju i apelovao je na međunarodne predstavnike da pomno prate ovaj slučaj.

Petković je na Tviteru istakao da dok se Srbima na KiM presuđuju drakonske kazne bez ikakvih svedoka i materijalnih dokaza, da se dotle zločini Albanaca relativizuju.

„Odluka tzv. suda u Uroševcu da pripadnika tzv. KBS pusti u kućni pritvor, korak je ka osobađanju Kurtijevog ekstremiste koji je želeo da ubije Stefana i Miloša na Badnji dan u Gotovuši. Dok se Srbima na KiM presuđuju drakonske kazne bez ikakvih svedoka i materijalnih dokaza dotle se zločini Albanaca relativizuju i to uoči godišnjice Pogroma i stravičnog stradanja Srba za koje niko nije adekvatno odgovarao. Međunarodni predstavnici dužni su da ovaj slučaj prate sa najvećom pažnjom i da ne dozvole da se krivac za ranjavanje srpske dece izvuče“, poručio je on.