POKS: Matiju Bećkovića za predsednika SANU, on zna 1389 razloga zašto je Kosovo srpsko

Matija Bećković
Izvor: Večernje novosti

Pokret obnove Kraljevine Srbije traži od predsednika SANU Vladimira Kostića da podnese ostavku zbog svojih izjava i smatra da bi novi predsednik te institucije trebalo da bude Matija Bećković, saopštio je POKS.

Kako POKS smatra da Kostić bi trebalo da podnese ostavku, jer, kako su naveli, njegove izjave otežavaju srpsku poziciju i predstavljaju kamen oko vrata u borbi za očuvanje suvereniteta Srbije nad Kosovom.

"Na čelu ove, uz SPC, najvažnije nacionalne institucije potrebniji nego ikada nam je akademik Matija Bećković. Umesto Kostića koji je izneo ’razlog zašto Kosovo nije naše’, Bećković je izneo 1389 razloga zašto Kosovo i Metohija jeste srpsko i zašto će to uvek biti kao naša žila kucavica", kaže predsednik POKS Žika Gojković.

Gojković dodaje da POKS nema nameru da se meša u izbor predsednika SANU, ali smatra da ta institucija i SPC moraju da brane srpske nacionalne interese, a ne da budu protiv.

roni
20. April 2021.
G.beckovicu, ostali svet zna istinu o kosovu
pogresno su te ucili ! kosovo je uslo u sastavu srebije 1913 g. g. protic je jednom rekao da je kosovo 1913 g. uslo u sastavu srbije.
cinjenica je.