Predsednik Bajden čestitao pravoslavnim vernicima Uskrs

Džozef Bajden
Izvor: Koha ditore

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden čestitao je pravoslavnim vernicima Vaskrs poručivši da "nastavljaju zajednički rad na izgradnji sveta koji ceni dostojanstvo i vrednost ljudi".

Kako je saopšteno iz Bele kuće, Bajden je zajedno je sa prvom damom SAD Džil Bajden prijateljima poželeo srećan praznik poručivši da se "zajedno raduju Vaskrsenju Isusa Hrista i trijumfu svetlosti nad tamom".

"Tokom ovog svetog vremena, držimo u našim molitvama sve one koji pate od brutalnosti rata i progona. Tugujemo sa svima onima koji su izgubili najmilije ili koji se plaše za svoju bezbednost i ponovo se posvećujemo radu za mir sa pravdom i za slobodu i bezbednost svih ljudi.

Ove godine smo još jednom videli suštinske načine na koje pravoslavni hrišćani jačaju našu naciju i svet: kroz saosećanje i služenje drugima; demonstracije međuverske solidarnosti; zalaganje za versku slobodu za sve, svuda; i briga za stvaranje. Nastavimo da širimo poruku uskršnje radosti kroz naš zajednički rad na izgradnji sveta koji ceni urođeno dostojanstvo i beskrajnu vrednost svakog ljudskog bića.

Neka mir Hristov bude sa vama sada i uvek. Srećan Uskrs", navodi se u čestitki predsednika SAD.