Premijer Sao Tome i Prinsipe sa Brnabić: Podržavamo integritet Srbije

Ana Brnabić i Trovoada
Izvor: Kosovo Online

Premijer Republike Sao Tome i Prinsipe, Patris Emeri Trovoada, koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu, poručio je da Srbija može da računa na podršku za svoj integritet i da se stav te države zasniva na međunarodnom pravu.

Trovoada je na konferenciji za medije sa premijerkom Anom Brnabić izjavio da su Africi neophodni partneri kao što je Srbija. 

"Premijeru, možete računati na našu podršku vašem integritetu. Naša spoljna politika i naš stav prema svetu zasniva se na međunarodnom pravu i pokušavamo da uvek budemo sastavni deo rešenja, a ne problema. Stoga, računajte na nas", rekao je Trovoada.

On je dodao da želi da nastavi tesnu saradnju sa Srbijom. 

"Hajde da nastavimo našu saradnju, da radimo u tesnoj kooperaciji u korist oba naša naroda. Mi smo javni službenici, mi smo izabrani da sprovedemo dobro. Mi smo ovde zbog dobra", naglasio je premijer afričke zemlje. 

Premijerka Brnabić je zahvalila Trovoadi na tome što Demokratska Republika Sao Tome i Prinsipe poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

"Hvala vam jer poštujete međunarodno pravo i osnovne principe međunarodnog javnog prava o nepovredivosti teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država, članica Ujedinjenih nacija. To je nešto što nama izuzetno mnogo znači, kao što možete da zamislite i kao što znate, i nešto što mi najdublje cenimo", rekla je Brnabić. 

Ona je dodala da je to jako dobra osnova za buduću saradnju između dve zemlje. Trovoada se, inače, tokom posete sastao i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.