Ramosaj: Važan diskontinuitet nove vlade sa neuspešnim upravljanjem na Kosovu

Bljerim Ramosaj
Izvor: Koha ditore

Profesor i bivši političar Berim Ramosaj smatra da je želja za promenama donela ubedljivu pobedu Samoopredeljenju i nada se da je Aljbin Kurti izvukao pouke i naučio lekcije iz prethodnog kratkotrajnog upravljanja vladom, prenosi RTK.

Ramosaj ističe da je pored želje građana za promenama na Kosovu, na ubedljivu pobedu Pokreta Samoopredeljenje uticalo i loše upravljanje prethodnih vlade.

„Ne mislim da je samo želja za promenama bila ključ pobede na izborima. To uključuje i pogrešno upravljanje prethodnih vlada. Ne govorim samo o prošloj vladi. Naročito neuspeh pri glasanju o zakonu o oporavku, gubitak posla i upravljanje pandemijom bili su presudni faktori“, rekao je Ramosaj.

Američki ambasador Filip Kosnet, smatra Ramosaj dao je dobar signal Samoopredeljenju i Kurtiju za formiranje stabilne vlade.

„Ambasador Kosnet je motivisao  političare da formiraju stabilnu vladu i saglasio sa sa predloženom vizijom upravljanja. Uslovi za upravljanje sada su izvanredni. Nova vlada mora da napravi diskntinuitet sa lošim odlukama prethodnih i samo tako može opstati. Za tako nešto mora postojati plan. Nisam siguran da li je Kurti dobro naučio lekcije i izvukao pouke  iz prethodnog upravljanja vladom“, dodao  je Ramosaj.