Šalja: Kurti da se izjasni da li je ovo novi ili stari sporazum o energetici sa Srbijom

Ferat Šalja
Izvor: Ekonomia Online

Poslanik DPK Ferat Šalja zatražio je od premijera Aljbina Kurtija da detaljno obavesti koji je sporazum juče potpisan između Kosova i Srbije u oblasti energetike i upitao ga da li taj sporazum krši suverenitet Kosova, prenosi Ekonomija onlajn.

"Bilo bi dobro da premijer Kurti danas izađe ovde i pokaže da li je to novi ili stari sporazum. Šta je vaša istina koju ste godinama govorili, da li je ovaj sporazum koji narušava suverenitet Kosova, ako se radi o novom sporazumu koji se razlikuje od starog kome ste se protivili. Recite nam razliku između starog i novog. Da li će sporazum koji ste nam servirali imati implikacije na ostatak teritorije Kosova", upitao je Šalja na sednici kosovske skupštine.

On je rekao da ako je dogovor isti, onda bi Kurti trebalo da se izvini za “desetogodišnju močvaru koju je napravio Skupštini u ime energetske izdaje”.

"Premijer treba da se izvini za ovu desetogodišnju muku koja je učinjena ovoj instituciji u ime izdaje u energetskom sektoru. Zato tražim danas da imam detaljne informacije ko je i šta pregovarao, šta se promenilo u ovom sporazumu", rekao je Šalja.