Saša Milošević preuzeo dužnost predsednika Opštine Novo Brdo

Saša Milošević preuzeo dužnost
Izvor: Opština Novo Brdo

Novoizabrani predsednik Opštine Novo Brdo Saša Milošević, kao i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17. oktobra, danas su stupili na dužnost u mandatu od četiri godine, preneo je RTV Puls.

Svečanom činu polaganja zakletve prisustvovao je veliki broj građana, a među prisutnima su bili i predstavnici Srpske pravoslavne crkve i islamske zajednice, UNMIK-a, KFOR-a, OEBS-a...

"Opština Novo Brdo bi trebalo da bude primer drugim lokalnim samoupravama u pogledu dobrih međunacionalnih odnosa i bićemo otvoreni za sve građane podjednako, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost", obećao je na ceremoniji polaganja zakletve novi gradonačelnik Saša Milošević.

Dodao je da će," koliko sutra", napraviti presek stanja po pitanju socijalnih karti i infrastrukture i krenućemo sa novim projektima bez odlaganja.

"Što se tiče ekonomskog razvoja opštine i posebno zapošljavanja mladih, glavni fokus će biti na razvoju turizma, poljoprivrede, malih i srednjih preduzeća“, kazao je Milošević uz obećanja da će konkretni pomaci biti vidljivi već do kraja sledeće godine.

Skupština opštine Novo Brdo broji 15 odbornika od kojih je deset sa Srpske liste, troje iz Demokratskog saveza Kosova i po jedan iz Demokratske partije Kosova i Pokreta Samoopredeljenje.