Seljimi nije glasao za predlog premijera o ukidanju Radne grupe za borbu protiv korupcije

seljim seljimi
Izvor: Klan Kosova

Ministar pravde Seljim Seljimi na današnjoj sednici vlade nije glasao za predlog premijera Avdulaha Hotija za ukidanje Radne grupe za borbu protiv korupcije u okviru Kosovske policije, prenosi Gazeta Ekspres.

Seljimi je saopštio da nije glasao za ovu odluku jer smatra da je potrebno bolje planiranje.

„Nisam glasao za ukidanje Radne grupe za borbu protiv korupcije, jer mislim da nam je potrebno bolje planiranje zasnovano na funkcionalnom pregledu, ali takođe i da se ne našteti određenim slučajevima visokog profila koji su pod Specijalnim odeljenjem", naveo je Seljimi u objavi na Fejsbuku.

Glasovima ostalih članova Vlade stavljena je van snage odluka od 26. februara, 2010. godine, kojom je osnovana Radna grupa za borbu protiv korupcije u okviru Kosovske policije.

Premijer Avdulah Hoti pojasnio je nacrt odluke. Prema njegovim rečima, odluka otvara put institucijama da rade u skladu sa relevantnim zakonima.

„Ovo je odluka iz 2010. godine koja predviđa obaveze, a to je zapravo podela vlasti. Kada je doneta odluka o mandatu Euleksa, ona se potpuno promenila. Verujem da ova odluka otvara put institucijama da funkcionišu u skladu sa zakonima“, rekao je Hoti.

Vlada Kosova je u saradnji sa Euleksom 26. februara, 2010. godine, zatražila od Specijalnog tužilaštva Kosova da osnuje posebno odeljenje za borbu protiv korupcije u cilju istrage i borbe protiv korupcije na Kosovu.