Srpska lista o napadu na srpskog mladića: Priština koristi Srbe kao taoce za političke ciljeve u dijalogu

Srpska lista
Izvor: Facebook

Etnički motivisan napad na srpskog mladića od strane napadača albanske nacionalnosti na putu Dobrotin - Donja Gušterica je nastavak pritiska na Srbe na centralnom Кosovu, sa krajnjim ciljem progona sa ovih prostora, saopštila je večeras Srpska lista.

"Ovaj ničim izazvan napad je direktna posledica dvogodišnje antisrpske histerija režima u Prištini, i sistemske pasivnosti kada je u pitanju nasilje nad Srbima na ovim prostorima", poručuju iz Srpske liste.

Zato zahtevaju od međunarodne zajednice da izvrši dodatni pritisak na kosovske institucije i preventivnim delovanjem spreče nove incidente, a odgovorne za ovaj napad pozovu na odgovornost.

"Treba naglasiti da i ovaj etnički motivisan napad, kao i mnogi pre, kao po pravilu dolazi u predvorje pregovora u Briselu, kako bi se izvršio dodatni pritisak na Srbe na Кosovu i Metohiji, ali i pregovarački tim Beograda, pre svega predsednika Aleksandra Vučića. Očigledno da režim u Prištini nastoji da Srbe koristi kao taoce za svoje političke ciljeve u dijalogu", zaključuje se u saopštenju.