Srpska lista: Ponoš po nalogu stranih mentora napada Vučića i lidere Srba na КiM

Srpska lista
Izvor: lajmi.net

Srpska lista je saopštila da bi Zdravko Ponoš trebalo da klekne i da zatraži oproštaj od naroda Kosova i Metohije jer je učestvovao u rasparčavanju države, uništavao vojski i pogazio zakletvu da će braniti zemlju i narod, a ne da napada sopstveni narod i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Oni navode da "umišljeni, nikad izabrani, lider opozicije i neuspeli general Ponoš, po nalogu stranih mentora napada predsednika Vučića i lidere Srba na Кosovu i Metohiji".

"Umesto da klekne i zatraži oproštaj od srpskog naroda od Кnina do Кosova i Metohije, jer je učestvovao u rasparčavanju države, jer je uništavao vojsku, jer je pogazio zakletvu da će braniti i zemlju i narod, on sad, u maniru kukavice i sluge stranih sila, napada sopstvenu državu i predsednika Vučića", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Oni su reagovali na izjave Zdravka Ponoša koji je komentarisao jučerašnje obraćanje Milana Radoičića navodeći da on "izigrava nekakvu gerilu" i da predsednik Vučić vodi štetnu politiku po srpski narod na Kosovu.  

Tim povodom Srpska lista ističe da se postavlja se pitanje za čiji interes Ponoš napada Srbe koji su, za razliku od njega, uvek uz svoj narod, i uvek spremni da se bore za očuvanje Кosova.

"Zdravko Ponoš bi učinio uslugu i sebi i svima nama ako bi pogledao rezultate predsedničkih izbora, posebno na biračkim mestima gde su glasali Srbi sa Кosova i Metohije pa da mu bude jasno da ga ovaj narod ne želi i da svu nadu polaže u predsednika Aleksandra Vučića", zaključuje se u saopštenju.