Srpska lista: Radomirović nastavlja da pomaže Kurtiju u nameri da protera Srbe sa Kosova

Srpska Lista
Izvor: Kosovo Online

Srpska lista ukazuje da zamenik ministra u Vladi Kosova Radoica Radomirović "ponovo lažno optužujući i etiketirajući Srbe na Kosovu" pomaže kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da protera srpski narod sa Kosova.

Srpska lista reagovala je na audio-snimak koji je objavljen na društvenim mrežama na kome se, kako je saopšteno, čuje Radomirović dok vrši pritisak na Srbe kako bi optuživali jedni druge.

"Najnoviji audio-snimak koji danas kruži društvenim mrežama, na kome se čuje kako član Kurtijeve Vlade Radoica Radomirović vrši pritisak na Srbe kako bi etiketirali jedni druge, lažno ih optuživali i time stvorili osnovu da se što više Srba protera sa Kosova i Metohije pokazuje kakav je on čovek, čime se sve režim u Prištini služi, i zašto je Radoica Radomirović i dalje na slobodi, zaštićen da može da slobodno vrši krivična dela i organizuje kriminalne grupe", poručuju iz Srpske liste.

Radomirović, kako navode, radi sve kako bi ostvario sopstvene interese i sačuvao "fotelju".

"Sramno je i jadno na šta su poslušnici Kurtijevog režima spremni samo da bi dobili fotelje ili mesto kraj Kurtija, koji svakoga dana čini sve da na ovim prostorima bude što manje Srba. Očigledno je i da su neki krugovi iz međunarodne zajednice sa razlogom ćutali na Radomirovićeva krivična dela, jer im je on uspostavio sistem za prikupljanje lažnih podataka kako bi mogao da etiketira Srbe i svakoga ko je častan i drugačiji od njega te mogao da ih potkaže režimu u Prištini, koji je sa druge strane poznat da za optužbe i pritvor protiv Srba ne traži nikakve dokaze", ističu iz stranke. 

Iz Srpske liste očekuju odgovor od međunarodne zajednice na pitanje da li je ponašanje Prištine odraz demokratskog društva i ljudskih prava.

"Da li ovakvo delovanje režima u Prištini predstavlja jedno demokratsko društvo u Evropi 21. veka? Da li ovakvi ljudi mogu biti sagovornici međunarodnim predstavnicima? Da li su to Srbi po meri nekih stranaca? To su pitanja na koja očekujemo odgovor od međunarodnih predstavnika", navode iz Srpske liste.