Termkoli: Biće dogovora između Kosova i Srbije u okviru Bajdenovog mandata, inače će Kurti biti svrgnut

Meljihate Termakoli
Izvor: Periskopi

Bivša poslanica Demokratske stranke Kosova Meljihate Termkoli smatra da je poslednji trenutak da Kosovo postigne konačan dogovor sa Srbijom, u vreme dok je predsednik Džo Bajden na čelu SAD. Kako je rekla za Telegrafi ili će biti postignut konačni sporazum ili će premijer Aljbin Kurti otići sa vlasti.

Prema njenim rečima, možda je to sada potrebno u okviru Bajdenovog mandata jer Amerika više nema vremena da se bavi Balkanom i Kosovom.

"Možda imamo poslednji trenutak kada nam treba mnogo posla da sednemo zajedno i pronađemo zajedničko rešenje", rekla je Termkoli.

Ona je ocenila da do sada nismo videli ništa konkretno u dijalogu Kosova i Srbije i dodala da je, nažalost, ova vlada skliznula u tehnički dijalog.

"Pored tog prvog sastanka gde se mislilo da će biti nečega, nažalost u dijalogu imamo samo reči, a nema ideje, koncepta, projekta. Daleko smo od dogovora, čak je i ova vlada skliznula u tehničke razgovore", izjavila je Termkoli,

Ona je dodala da je glavna poruka Zapada da treba da bude konačnog dogovora i da više nema vremena.

Govoreći o inicijtivi "Otvoreni Balkan" ona je istakla da je protiv nje jer, kako kaže, ta inicijativa ima za cilj stvaranje nove Jugoslavije.