Tviter: Greškom suspendovani nalozi ambasada Srbije

Tviter
Izvor: Twitter

Kompanija Tviter saopštila je da su tviter nalozi ambasada Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu, greškom suspendovani 18. avgusta, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Koristeći tehnologiju i ljudske resurse, svake nedelje uklanjamo milione naloga zbog kršenja naših smernica o manipulacijama i spamovima na platformi. U ovom slučaju, greškom smo preduzeli mere prinude na više naloga i oni su ponovo aktivirani", navodi se u odgovoru portparola kompanije Tviter za Radio Slobodna Evropa.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je juče da su tviter nalozi ovih ambasada Srbije suspendovani "bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na toj društvenoj mreži".

Kompanija Tviter suspendovala je 18. avgusta i naloge na desetine aktuelnih i bivših poslanika i političara vladajuće Srpske napredne stranke u Srbiji, kao i jednog vladinog zvaničnika - direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnoa Gujona. 

Iz ove kompanije su za RSE 19. avgusta naveli da je i u slučaju ovih suspendovanih naloga iz Srbije greškom preduzela mere prinude.

Tviter je tada suspendovao naloge 13 poslanika Srpske napredne stranke (SNS), koju predvodi aktuelni predsednik Aleksandar Vučić.