Vučević: Sistem PASARS može da se suprostavi i odbrani od dronova i bespilotnih letelica

Miloš Vučević
Izvor: Kosovo Online

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević prisustvovao je danas gađanjima iz protivavionskih samohodnih artiljerijsko-raketnih sistema PASARS na Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“, u okviru redovne obuke pripadnika Vojske.

Vučević u objavi na Instagramu ističe da se dosadašnja modernizacija protiv avionskog samohodnog artiljerijsko-raketnog sistema PASARS pokazala se veoma uspešnom.

"Nakon što sam se uverio u preciznost i obučenost posada, razgovarao sam sa pripadnicima vojske i Vojnotehničkog instituta i čestitao na uspešno pogođenim svim ciljevima u vazdušnom prostoru i na zemlji. Dosadašnja modernizacija protiv avionskog samohodnog artiljerijsko-raketnog sistema PASARS pokazala se veoma uspešnom, i u narednom periodu će se nastaviti sa razvojem ovog složenog borbenog sistema koji efikasno može da se suprotstavi i odbrani od nove generacije oružja poput dronova i bespilotnih letelica", naveo je ministar Vučević.

Vučević u objavi dodaje da je tokom današnje aktivnosti prikazano bojevo gađanje iz PASARS-a ciljeva na zemlji upotrebom trenutno obeležavajućih granata, kao i ciljeva u vazdušnom prostoru raketnim sistemom strela 2-M i tempirnom municijom za top 40 mm.