Vučić: Razgovarao sam s Lajčakom, bezbednost Srba glavna tema na sastanku u Briselu

Aleksandar Vučić
Izvor: Print Screen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u četvrtak, na nastavku dijaloga u Briselu, jedna od glavnih tema biti bezbednost Srba na Kosovu.

Vučić je to rekao u Nišu, prilikom obilaska početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger, odgovarajući na pitanje novinara da li će insistirati na temi ugroženosti bezbednosti Srba na Kosovu, s obzirom da se juče dogodio još jedan napad i prebijanje srpskog mladića iz Gračanice, kao i da je zapaljena kuća povratnicima u opštini Vučitrn.

Predsednik Srbije kaže da je o tome već razgovarao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

"Sve što mogu da kaže o tome jeste da sam već razgovarao sa Lajčakom i ukazao na taj problem. I u četvrtak će to biti glavna tema", kazao je Vučić.

Trojica nepoznatih Albanaca, pretukla su u nedelju uveče Strahinju Petrovića iz Gračanice, na putu prema selu Dobrotin, nedaleko od Lipljana, a slučaj je prijavljen kosovskoj policiji. 

Nastavljaju se i pritisci na povratnike, pa je tako kuća porodice Janačković u mestu Novo Selo Mađunsko, kod Vučitrna, po treći put zapaljena.