Vulin: Rusija je i do sada mogla da promeni stav po pitanju Kosova i Metohije, ali nije

Aleksandar Vulin
Izvor: RTV

Lider Pokreta socijalista i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocenio je da je Putin nastavio da odgovara Zapadu istim argumentima i istim rečnikom kojim su oni objašnjavali bombardovanje Srbije, prenosi Kurir.

Vulin je kazao da je Rusija do sada mogla da promeni svoj stav po pitanju Kosova i da je zadovoljan podrškom koju Srbija ima od Rusije po mnogim pitanjima.

"Rusija je i do sada mogla da promeni svoj stav, pa nije, i ne verujem da će to uraditi i sada. Nisam zadovoljan što je predsednik Putin pomenuo odgovor Međunarodnog suda pravde na glupo Jeremićevo pitanje u kontekstu lažne države Kosovo, ali sam zadovoljan baš svim njegovim izjavama u decenijama iza nas po pitanju podrške Srbiji u borbi za očuvanje Kosova i Metohije, za Republiku Srpsku, odbrane Srba od rezolucije Velike Britanije po kojoj je trebalo da Srbi postanu prvi genocidni narod u istoriji, zadovoljan sam zbog pomoći jačanju naše armije, carinskim povlasticama, povlašćenoj ceni gasa i poštovanju koje se Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću iskazivalo i koje se iskazuje i danas" rekao je on.