Nedžmedin Saćipi novi poglavar Islamske zajednice Srbije

Nedžmedin Saćipi
Izvor: RTV/Islamska zajednica Srbije

Nedžmedin Saćipi novi je reis-ul-ulema i poglavar Islamske zajednice Srbije, izjavio je danas predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić, prenosi RTV.

U izjavi novinarima ispred Bajrakli džamije, gde je održana hutba i molitva povodom događaja u Pojasu Gaze, Jusufspahić je rekao da je Saćipi izabran protekle nedelje i da je stupio na petogodišnju dužnost hutbom, koju je danas održao.

Jusufspahić je rekao da je u, kako je istakao, našoj zajedničkoj Palestini, koja je Palestina i Jevreja i muslimana i hrišćana, na delu humanitarna katastrofa.

"Bez da ulazim u to šta je uzrok, a šta posledica, ko je uzročitelj, a ko posledičan, već da kao hodža, musliman i čovek, ispred Zajednice muslimana Srbije, osudim zločin, bilo kao uzrok, bilo kao posledicu. Sam Bog zna šta je uzrok, a šta posledica, on je jedini stvoritelj i jednog i drugog", poručio je Jusufspahić.

Rekao je da će Islamska zajednica Srbije započeti sakupljanje humanitarne pomoći za sve postradale u Palestini, bez obzira na veru i naciju.

"Pretežno su svi tamo semiti. Molim dragog Boga da taj antisemitizam, koji je najprisutniji među semitima, ukine. I u uzroku i u posledicama", poručio je Jusufspahić.

Dodao je da će se humanitarna pomoć uglavnom slati preko Egipta, ali da će biti korišćena mogućnost i drugih kanala, ako se otvore.