Petković uputio čestitku povodom hramovne slave Pećke patrijaršije

Pećka patrijaršija
Izvor: Gazimestan.rs

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je hramovnu slavu Pećke partijaršije Pokrov Presvete Bogorodice i poručio "neka nam i današnji praznik pomogne da zajedno prebrodimo sva iskušenja".

Petković je čestitku, objavljenu na Fejsbuku, uputio igumaniji Pećke Patrijaršije mati Haritini.

"U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, Vama i sestrinstvu čestitam današnji praznik i hramovnu slavu, Pokrov Presvete Bogorodice.

Danas proslavljamo duhovno pokroviteljstvo, posredovanje i zastupništvo pred Bogom, koje dobijamo usled velikog milosrđa i ljubavi Presvete Bogorodice prema nama.

Njena zaštita, potrebna nam je danas više nego ikada pre u novijoj istoriji, pogotovo našem narodu na Kosovu i Metohiji koji se svakodnevno suočava sa brojnim izazovima i nedaćama, gde nam je svakodnevno ugroženo postojanje, naša pravoslavna vera i vekovni hramovi, jezik, predanje i bogato kulturno nasleđe, gde nam svojataju i pokušavaju da zatru sve što je srpsko.

Neka nam današnji praznik i vaše svakodnevne molitve pomognu da u nadi i ljubavi prema bližnjima, složni i ojačani, prevaziđemo sva iskušenja i ostanemo i opstanemo na našoj svetoj kosmetskoj zemlji, a da naše hrišćansko i nacionalno dostojanstvo svagda u časti i čestito nosimo i njime se dičimo.

Želim Vam srećnu i Bogom blagoslovenu hramovnu Slavu", poručio je Petković u čestitki.