Ranisavljević: Ponosan sam na umetnike iz "Venca" koji brane identitet srpskog naroda na KiM

Koncert Ansambla "Venac"
Izvor: Kosovo Online

Novoimenovani direktor Ansambla narodnih igara i pesama Srbije "Kolo" Zdravko Ranisavljević danas je u Beogradu primio predstavnike Ansambla narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" na čelu sa direktorkom Snežanom Jovanović i tom prilikom su definisani zajednički strateški prioriteti koji će biti osnova budućeg protokola o međusobnoj saradnji, saopšteno je iz Ansambla ''Kolo'', prenosi RTV.

''Ponosan sam na moje prijatelje, umetnike iz "Venca", koji svakim danom svog rada i postojanja brane identitet srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u institucionalnim okvirima. Njihova energija i nadahnuće svima nama u Nacionalnom ansamblu "Kolo" predstavljaju podstrek i motiv da od sebe dajemo uvek i samo najviše", rekao je Ranisavljević.

Snežana Jovanović, direktorka Ansambla "Venac" iz Prištine, sa privremenim sedištem u Gračanici, rekla je da je za profesionalnu folklornu scenu u Srbiji veoma bitno da su dva ansambla danas dogovorila saradnju na višem nivou.

''Ova saradnja je bitna za dva državna ansambla Republike Srbije. Verujem da će Venčev dugogodišnji stručni saradnik etnokoreolog Zdravko Ranisavljević, a sada direktor `Kola`, sa celim ansamblom sigurno obezbediti uslove da folklor zasija mnogo lepše u Srbiji i svetu. Bolji ambijent za folklor ćemo zajedno graditi, a kao ustanove kulture Republike Srbije to ćemo nastaviti uz veliku podršku našeg resornog Ministarstva kulture", istakla je Snežana Jovanović.