Todić obišao Gornji Krnjin, najavio izgradnju mosta preko Ibra

Leposavić - Asfaltiranje - Gornji Krnjin
Izvor: Opština Leposavić

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima obišao je završne radove na rekonstrukciji i asfaltiranju putnog pravca od Ibarske magistrale do škole u selu Gornji Krnjin i, kako je najavio, narednih dana krenuće se sa izgradnjom novog mosta na reci Ibar u tom selu.

„Dužina rekonstruisane deonice je 1.950 metara, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena su iz opštinskog budžeta“, navodi se u saopštenju opštine Leposavić, objavljenom na Fejsbuk stranici Leposavić portal.

Dodaje se da je Todić razgovarao sa meštanima i upoznao se sa problemima sa kojima se suočavaju i potrebama koje imaju.

„Danas prisustvujemo završnim radovima na asfaltiranju deonice puta u selu Gornji Krnjin, koje je jedno od većih sela u našoj opštini. Posebno me raduje činjenica da ovde živi dosta mladih i dece koji svoju budućnost vide upravo na selu. Opština Leposavić ulaže maksimalne napore da obezbedi kvalitetnije uslove za život svakog meštanina, a samim tim i bolju budućnost. Na tom putu imamo nesebičnu pomoć i podršku naše države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, bez čije pomoći ne bismo uspeli u realizaciji svih planiranih projekata“ rekao je Todić.

Istakao je da će se narednih dana krenuti sa izgradnjom novog mosta na reci Ibar u tom selu, jer je početkom godine usled poplava došlo do rušenja mosta koji je nabujala reka srušila i u mnogome otežala funkcionisanje meštanima sela.

Sredstva za izgradnju novog mosta, koji Gornji Krnjin povezuje sa selom Dren, obezbedila je Kancelarija za KiM Vlade Srbije u saradnji sa opštinom Leposavić.

Meštani sela Gornji Krnjin izrazili su veliku zahvalnost rukovodstvu opštine na čelu sa predsednikom Todićem, kao i rukovodstvu Republike Srbije koje ima razumevanja za njihove potrebe i u svakodnevnoj koordinaciji sa opštinom Leposavić rade na rešavanju istih, kako bi građanima obezbedili što bolje uslove za održivi ostanak i opstanak na Kosovu.