Zbog pandemije "Prizrenska duhovna letnja škola" održaće se onlajn

Prizrenska duhovna letnja škola
Izvor: Dom kulture Gračanica

Dom kulture u Gračanici putem Fejsbuka obavestio je javnost da će od 13. do 17. jula biti održana „Prizrenska duhovna letnja škola", ali da će zbog situacije sa koronavirusom ovogodišnje izdanje biti održano putem interneta.

„Zbog epidemiološke situacije, umesto u Prizrenu i drugim sredinama, predavanja će se ove godine održati "na daljinu", odnosno putem interneta.

Škola je namenjena prvenstveno studentima, osnovnih, master, specijalističkih strukovnih, specijalističkih akademskih i doktorskih studija“, navodi se u saopštenju Doma kulture u Gračanici.

U petodnevnom programu „Prizrenske duhovne letnje škole“ koji počinje danas predstaviće se protosinđel Andrej Dečanac, prof dr Miloš Ković i Srđan Ratković-Fuks sa Jerusalimskog instituta za biblijske studije

U utorak 14. jula će arhimandrit Sava Janjić, iguman Dečanski govoriti na temu „Svedočenje Kosovskog zaveta pred strancima i inoslavcima“, dok će 15. jula arhimandrit Ilarion Draganački će govoriti o značaju Kosovskog zaveta za lični podvig

U četvrtak 16. jula će mr Živojin Rakočević govoriti na temu „Kosovski zavet i savremena srpska kultura“ nakon toga će prof. dr Mirko Stojković govoriti o Kosovskom zavetu u virtuelnom svetu.

Za petak 17. jula predviđeno je obraćanje Olivere Radić koja će govoriti o Kosovskom zavetu u životu Srba u Metohiji danas, dok će Arno Gujon predstaviti svoje iskustvo sa Kosova i Metohije.

„Prizrenska duhovna letnja škola“ se organizuje sa blagoslovom episkopa raško-prizrenskog Teodosija koji će pozdraviti učesnike i predavače.

Sva predavanja počinju u 18 časova i mogu se pratiti na fejsbuk stranici Doma kulture.