Izložba dečjih radova - polaznika Kreativnih radionica u Leposaviću

Izložba dečjih radova - polaznika Kreativnih radionica u Leposaviću
Izvor: Kosovo Online

Šarolikim keramičkim figurama i predmetima od recikliranog materijala, u organizaciji Pokrajinskog kulturnog centra Priština - Leposavić, večeras su se u galeriji Centra za kulturu "Sava Dečanac" predstavili "mali umetnici", polaznici Kreativne radionice.

U proteklih šest meseci, tridesetak osnovaca je imalo priliku da se kroz rad druži i oblikuje predmete, ujedno i razvijaja intelektualne, emotivne i likovne sposobnosti.

Direktorka Pokrajinskog kulturnog centra Jovana Savić - Jevtić kaže da je večeras imala priliku da kroz izložbu prikaže radove sa dve radionice.

"U pitanju su dve radionice, radionica keramike gde su deca imala priliku da od gline stvaraju upotrebne predmete i druga radionica reciklaže gde su se tematski odlučili za pravljenje vaze, kako bi ona bila u upotrebi. Radionice su krenule od septembra meseca kada su deca krenula sa školom tako da smo intenzivno radili na stvaranju ovih predmeta. Mislim da je ovo jedna vid kreativnog, stvaralačkog, duhovnog, emocionalnog rada i deca u tom timskom radu stvaraju nova prijateljstva i uspomene za ceo život", istakla je Jevtić - Savić.

Ema Ignjatović, kao i druga deca, kaže da joj najveću radost donose boje sa kojima je ukrašavala predmete.

"Na časovima smo pričali, radili vaze, tanjiriće, šoljice i mnoge druge lepe stvari. Koristili smo glinu i neke starije materijale, pravili smo činije, piksle, šolje, vaze i drugo. Najviše mi se dopalo kada smo obojili vaze, zato što je to na mene ostavilo veliki utisak", kazala je Ignjatović.

Šestogodišnja Eva Vlašković ujedno i najmlađa polaznica priznaje da su joj se najviše dopale figure koje je sama izrađivala.

"Najviše mi se dopalo ono što sam sama izradila. To je jedna statua koja je napravljena od gline. Izložba mi se dopada zato što je puna lepih trenutaka i događaja", rekla je Ignjatović.

Đurđa Repanović uživala je u bojenju baza i ne krije radost, zbog izrađenih prelepih figura.

" Na ovoj radionici radili smo vaze, tacne, ali meni se najviše dopalo kada smo pravili vaze. Ova izložba je za mene veoma lepa, zato što mi se dopalo kako su i druga deca uradila figure", rekla je Repanović.