Leposavić: PU „Naša radost“ počinje sa prijemom dece 14. septembra

Leposavić
Izvor: Kosovo Online

Predškolska ustanova „Naša radost“ u Leposaviću saopštila je, povodom početka rada, da počinje sa prijemom dece 14. septembra.  

„Pre dovođenja dece neophodno je da roditelji pribave potvrdu, ne stariju od pet dana, da je dete zdravo i da može da pohađa ustanovu“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se apeluje na roditelje kojima „usluge nisu prekopotrebne da decu ne dovode tokom prve nedelje“ kako bi se postepeno povećavao broj dece i ispoštovale propisane mere za sprečavanje širenja koronavirusa.

Dete se dovodi u pratnji jednog roditelja i predaje medicinskoj sestri ili vaspitaču uz minimalno zadržavanje.

Naglašava se da su roditelji u obavezi da se ponašaju u skladu sa merama prevencije, da nose maske, da pređu preko dezobarijere na ulazu i dezinfikuju ruke, kao i to da je poželjno da ista osoba dovodi i preuzima dete.

Takođe roditelji su dužni da decu dovedu najkasnije do 7:50 časova, zbog adekvatne higijenske pripreme, pre postavljanja doručka.

U saopštenju se napominje da ukoliko roditelji ne izmire dugovanja prema ustanovi, pre ponovnog dovođenja „dete ne može koristiti usluge“.

„Dolazak dece Pripremno predškolskih grupa je u ponedeljak u 9 časova. Oba objekta i tereni“, navodi se u obaveštenju PU „Naša radost“ u Leposaviću.