Haziri: Osmani već 20 godina zna da ima "otvorena vrata" u DSK

Ljutfi Haziri
Izvor: lajmi.net

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ljutfi Haziri izjavio je da ta stranka nema u svojoj kulturi da nekome zatvara vrata, te da predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani zna da ima "otvorena vrata", prenosi Ljajmi.

"Vjosa Osmani već 20 godina zna da ima 'otvorena vrata' u DSK. Interna je stvar da li će rukovodstvo DSK, posebno najviše rukovodstvo koje uključuje predsedništvo DSK, razgovarati kako bismo imali razumevanja. DSK u svojoj kulturi nema pokazivanje vrata nekome i izbacivanje ljudi", ocenio je Haziri.

Haziri je u Info Magazinu istakao i da je DSK žrtva linča na društvenim mrežama.

"Linč na društvenim mrežama nije deo naše političke kulture", naglasio je potpredsednik DSK.

Kosovska vlada je pala sinoć kada su poslanici nakon rasprave izglasali nepoverenje Kurtiju. Za nepoverenje vladi glasalo je 82 poslanika, 32 ih je bilo protiv, dok je jedan bio uzdržan.

Za tu odluku glasali su, između ostalih, poslanici DSK koji su do samo pre nekoliko sati bili formalno koalicioni partneri "Samoopredeljenja", a koji su i pokrenuli čitavu priču o smeni aktuelnog premijera, dok je protiv izglasavanja nepoverenja Kurtijevoj vladi, bila predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani.