Mehmeti i Zemaj razgovarali o pandemiji i zdravstvenom osiguranju

Zemaj - Mehmeti
Izvor: Klan Kosova

Guverner Centralne banke Kosova (CBK) Fehmi Mehmeti razgovarao je danas sa ministrom zdravlja Armendom Zemajem o merama koje je ta finasijska institucija preduzela za oporavak ekonomije, kao i o poštovanju mera za suzbijanje pandemije po preporukama Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Kosova, prenosi TV Kljan Kosova.

Mehmeti i Zemaj su razgovarali i o napretku procesa zdravstvenog osiguranja građana kao i pitanju pokrića zdravstvenog osiguranja od strane osiguravajućih društava na Kosovu za obolele od koronavirusa.

Takođe su razgovarali o razvoju i dinamici završetka Zakona o zdravstvenom osiguranju i izazovima kojima se mora pozabaviti ovaj zakon, uključujući posebno pandemije globalnih razmera poput kovida – 19.

Mehmeti je rekao da će CBK nastaviti da podržava relevantne institucije u zakonskim inicijativama i sprovođenju uputstava Ministarstva zdravlja da spreči širenje kovid -19, kako bi zaštitio javno zdravlje i što je moguće lakše rešio posledice u upravljanju pandemijom.

Ministar Zemaj je izrazio spremnost za dalju saradnju u cilju očuvanja javnog zdravlja koje će biti u funkciji očuvanja i oporavka ekonomije.