Petković: Hteo sam sa narodom na Kosovu da proslavim pravoslavnu Novu godinu i da sa njima podelim muku

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je kršenja slobode kretanja od strane Prištine neće zaustaviti Srbiju u pružanju pomoći narodu na Kosovu.

Petković je istakao da je sa narodom na Kosovu hteo da obeleži srpsku Novu godinu, ali i da sa njima podeli muku.

„Ja sam danas trebao da budem na Kosovu i Metohiji i da sa narodom proslavim srpsku Novu godinu, ali i da podelim muku s obzirom da su mnoga sela i mesta srpskih sredina poplavljena usled velikih kiša koje su pale prethodnih dana“, rekao je Petković.

On ističe da su o ovom slučaju upoznati i predstavnici Evropske unije.

„Meni je u dva sata noćas zabranjen ulaz na prostor Kosovo i Metohije. Ja sam obavestio zvaničnike EU koji jasno kažu da je to direktno kršenje slobode kretanja, ali to nas neće zaustaviti da pomognemo našem narodu i da tamo gde treba pomoć odnesemo. Ja ću svakako u narednom periodu biti prisutan sa našim narodom na Kosovu i Metohiji zato što se borimo i zato što nam je stalo da dođemo do svakog našeg čoveka jer je on naše bogatstvo i našeg naroda i države Srbije“, ocenio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM ocenjuje da je ovaj potez deo predizborne kampanje.

„Kada Priština ne može da prikaže svoje rezultate jer ih nema onda je najlakše udariti na srpski narod jer je to postao omiljeni sport u Prištini pa se tako albanski političari takmiče kako da povećaju svoj politički rejting“, zaključio je Petković.

 

 

Ja
14. Januar 2021.
Treba da se ukljuci te medjunarodne zajednice i da se prekine za jednom i zauvek albanskih teroristickih sila nepravde sto narodu zabrane u svojoj sopstvenoj drzavi njihova ljudska prava i svaka prava koji narod treba da ima na pravdi i slobodi !!!!!
Ja
14. Januar 2021.
Nije to da prvi put sto rade srbija mora i treba protiv takvih nepravdi hitno nesto preduzimati jer nemaju oni tog prava da se tako silno bezobrazno ponasaju prema narodu nemaju oni nikakvog prava nikoga da zabrane sa kosova i metohije !!!
Ja
14. Januar 2021.
Treba da ih tuzite nemaju prava prekrsiti ljudska slobodu prava i kretanja i da se zabrane te albanske teroriste da je prvi i poslednji put sto naroda zabrane ulazak na kosovu i metohije !!!!!!!!!
Ja
14. Januar 2021.
Trebate ih tuziti imate razloga zbog cega imate to pravo !!!!!
loni
14. Januar 2021.
haha zabranje uvek za serba nacisti politicara rezima milosevica ej zvani ja zasto bre kad je ovde serbija zabranjeno za serbi haha zvani ja mnogo zelim da citas ovaj sto ti kazem probudite ovde je derzava kosovo ne sanjate vise i laze bezveze tacka nista serbsko uvek protiv srba uvek