Petković: Koha lažirala moju izjavu, Priština pokušava da sakrije rezultate dogovora o tablicama

Petar Petković
Izvor: Print Screen

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da je u Prištini zavladala panika nakon dogovora o registarskim tablicama koji je postignut danas u Briselu.

Petković je na Tviteru naveo da je prištinski medij Koha objavio tekst u kome se lažno navodi da je on nakon sastanka u Briselu izjavio da iza postignutog dogovora o registarskim tablicama treba krenuti u pregovore o francusko-nemačkom predlogu.

"Panika u Prištini zbog dogovora! Koha objavila tekst u kome je lažirala moju izjavu. Bukvalno više rečenica potpuno izmišljeno! Informacionim ratom, Priština pokušava da sakrije rezultate dogovora o tablicama! Sačuvali smo KM tablice", poručio je Petković, koji je obbjavio i link ka spornom članku Kohe.

Petković je nakon sastanka u Briselu izjavio da je postignutim dogovorom sačuvan mir i da je zaštićen srpski narod na severu Kosova.

"Ovim dogovorom sutra od 8 časova nema nikakvih kazni od 150 evra koje je Kurti planirao niti kaznene politike prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama, niti kaznene politike u svim ostalim fazama. Ovim dogovorom sačuvali smo mir i uspeli da zaštotimo naš narod na severu KiM", rekao je Petković, prenosi dopisnik Kosovo onlajna iz Brisela.

Prema njegovim rečima, na snazi ostaju tablice koje izdaje Srbija, odnosno one će kao i do sada biti u upotrebi.

"To znači da če svi vlasnici automoibila moći normalno da registruju tablice. Jedino gde ćemo zastati je izdavanje novih KM tablica i to do trenutka dok ne pronađemo konačno rešenje po pitanju tablica, ali ionako za poslednje tri godine te KM tablice se nisu izdavale. Kurti je večeras prihvatio sve što je odbijao prethodnih dana i to je važno. Uspeli smo da sačuvamo mir, dijalog i razgovori se nastavljaju jer treba da idemo na normalizaciju odnosa pre svega na terenu, kako Srba tako i Albanaca. Poručujem svim Srbima na KiM da mogu mirno da spavaju , sačuvali smo naše KM tablice", rekao je Petković.